HTML

A világot jelentő deszkák

minden WC-t lehúzunk! wcfigyelo@gmail.com

WC Figyelő képek

Címkék

Friss topikok

  • Toalett Tomi: Nem is baj, legalább megszabadulunk a senkiházi futballkurváinktól. (2010.03.26. 13:52) Szusza Ferenc Stadion, Budapest
  • Toalett Tomi: de hogy ez a Poharazó mekkora egy buzi név, soha nem hallottam még kimondva se! (2010.01.28. 23:47) Bíboros Poharazó, Eger
  • WC Guriga Geri: Ne aggódjatok, ezen az oldalon mi még azokat a wc-ket is lehúzzuk, amiket amúgy nem lehet lehúzni!... (2009.11.30. 19:21) sziasztok

Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár, Debrecen

2010.07.27. 20:00 WC Guriga Geri

Viszonylag hosszabb dugulás után újra folyásnak indul a szó a WC-figyelő tartályából! Legutóbbi megfigyelésünk helyszíne egy kulturális központ, a debreceni Megyei Könyvtár volt.

A cívisvárosban, a Bem téren található Méliusz Juhász Péter nevét viselő Megyei Könyvtár egy rendkívül modern, minden igényt kielégítő épület. Az impozáns megjelenés mellett az olcsó kölcsönzés és a hagyományos könyvtári szolgáltatásokon túlmutató lehetőségek (moziterem, DVD kölcsönzés, állandó kiállítások és kulturális rendezvények) is vonzó célponttá teszik a helyet a lakosság számára. De vajon a mellékhelyiség is ilyen kulturált-e a könyvtárban? Alább írásunkban erre is fény derül!

A toalett ajtaján belépve csodás látvány fogadott és rögvest meg is állapítottam, hogy ebbe a könyvtárba bizony nemcsak egy-két zsupán Nick Hornby könyvért vagy az idegen nyelvi részlegen dolgozó ifjú hölgy elbűvölő  mosolyáért éri meg betérni, hiszen itt egy szimpla vizelés is remek élményt nyújthat. Az első dolog, ami elgyönyörködtetett a mosdókagylók közötti munkapult volt. Egyrészt roppant találó és hasznos megoldás, hogy a két mosdókagylót egybefoglalja ez a komódszerű szekrény, másrészt itt locspocsolva szinte azt éreztem, hogy a jól ismert fürdőszobámban vagyok. Rendkívül otthonos hangulatú ez a tisztálkodási részleg, amit a szép, kék márvány munkapult alatti kinyitható ajtó tesz teljessé. Ez a kis nyílászáró a kukát rejti, hasonlóképp, mint a legtöbb konyhában. A szemetesbe puha papír kéztörlőt dobhatunk, miután megmostuk a kezünket meleg vízzel és folyékony szappannal. Kiemelném még a szappan kellemes illatát és annak elegáns adagolási módját: a mosdókagylóba nyúló lenyomható fémkar már-már a többcsillagos hotelok színvonalát idézi.

Ami a hiányosságokat illeti, talán csak a rendelkezésre álló neonlámpa működésképtelensége és a kézszárítógép hiánya érdemel említést. Eddig szinte kifogástalannak tűnik a WC.

Beljebb nyomulva a debreceni könyvmolyok Mekkájának számító bibliotéka mosdójában sem változik az összkép. A csempe és a padló makulátlan, olyan tiszta a környezet, hogy akár egy pikniket is csaphatnánk a frissen kölcsönzött könyvek társaságában. A felszerelésekre egy szavuk sem lehet a látogatóknak, mindegyik eszköz és berendezés neves cég (Alföldi, Merida, Laufen) keze munkáját dicséri, szóval ezek a termékek sem képezhetik nevetség tárgyát. Még a Laufen sem. A berendezések látszólag újak, a mellékhelyiség felkészülten várja a magukat egy-egy humorosabb Karinthy írástól összehugyozni készülőket.

A beljebb lévő térben találhatóak az angol WC-k, melyeket három, újabb típusú ajtó rejt. A fülkékben teljesen biztonságban érezhetjük magunkat, a zárak remekül reteszelnek. A vécécsésze csak úgy ragyog, papír is bőven van és WC-kefe is szolgálatra kész. A kefe jó ízlésre valló üvegtartóban pihen, sörtéin keresve sem találhatunk „féknyomokat”.

Végül a piszoárokat vettem szemügyre. A nagy, előrebillentős ablakokon beömlő napsugarak mosolyogva verődtek vissza a hófehér tisztaságú bidékről. Pozitívum még, hogy itt a szégyenlős könyvkukacoknak sem kell aggódniuk, hogy valaki megláthatja a kukacukat, ugyanis fehér kerámia fal különíti el egymástól a piszoárokat.

A toalettből kifelé menet vettem észre, hogy a fali csempék épségét egy földre ragasztott kis ütközőpöcök védi a becsapódó ajtótól. Zárásképp ezt a figyelmes leleményt is elkönyvelhettem magamban.   

Mindent egybevetve kijelenthető, hogy a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár WC-je minden igényt kielégít és a hely szelleméhez teljesen méltó körülményekkel várja a látogatókat, így a WC-figyelő értékelésében  is igen előkelő és kimagasló eredményt jelentő 9 pontot érdemelt ki.

Szólj hozzá!

Címkék: debrecen 9/10 méliusz juhász péter megyei könyvtár

A bejegyzés trackback címe:

https://wcfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr152179489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása