HTML

A világot jelentő deszkák

minden WC-t lehúzunk! wcfigyelo@gmail.com

WC Figyelő képek

Címkék

Friss topikok

  • Toalett Tomi: Nem is baj, legalább megszabadulunk a senkiházi futballkurváinktól. (2010.03.26. 13:52) Szusza Ferenc Stadion, Budapest
  • Toalett Tomi: de hogy ez a Poharazó mekkora egy buzi név, soha nem hallottam még kimondva se! (2010.01.28. 23:47) Bíboros Poharazó, Eger
  • WC Guriga Geri: Ne aggódjatok, ezen az oldalon mi még azokat a wc-ket is lehúzzuk, amiket amúgy nem lehet lehúzni!... (2009.11.30. 19:21) sziasztok

Sirály Söröző, Eger

2010.03.29. 20:05 WC Guriga Geri

Legfrissebb terepszemlénkről szóló írásunkat kénytelen vagyok egy nagy vallomással indítani: az alább taglalt mellékhelyiség otthonául szolgáló Sirály Sörözőt roppantmód kedveli szerkesztőségünk. A nevéhez méltó hely a szívünk egyik csücske Egerben. Szerintünk a város egyik legcsaládiasabb, legbarátságosabb hangulatú kocsmája, és egyben az egyik legeldugottabb, legelhallgatottabb is.

Az ország 3. legnagyobb bazilikájával átellenben, egy Törvényház útról nyíló kapualj, majd egy belső udvar vezeti el a látogatókat a Sirályhoz, ahol gyakran történnek mókás, más sörözőkre nem jellemző, egyedi dolgok, mint például a csapos és egyben tulajdonos néni férjének nyilvános megborotválása; a kettejük 6-7 éves gyermekének szórakoztató produkciói (káromkodás, rohangálás, hupákolás) vagy az olyan furcsa események, mint a poharak paranormális erő által előidézett eltörése. A dívánnyal, fotelekkel és az elengedhetetlen tévével nappali hatásúra kialakított berendezés mellett az efféle műsorszámok kölcsönöznek egy olyan sajátos bájt a kocsmának, ami csak a Sirályra jellemző. Ez mind remek, de tudtam, hogy nem szállhatok el sirály módjára, mivel most a világot jelentő deszkák kerültek a középpontba, így igyekeztem lelkes madarász módjára, éles távcsövön keresztül megsasolni az itteni WC-t. Lássuk hát mennyire sirály is a toalett a Sirályban!


Az első szembetűnő dolog, hogy a mosdóba nyíló ajtó unisex, szóval mindkét nem (fizető vendég) tagjai betérhetnek itt a mellékhelyiségbe, ami elég piciny, ám mégis sok érdekességet rejt. Miután beléptem rögtön kiderült, hogy a külön helyiségekben várakozó angol WC-ket kivéve, mindenen osztoznom kell majd a hölgyekkel, mivel a tisztálkodási részleg közös részt képez a női és férfi szakaszok között. A sörözőre jellemző páratlan karakterjegyek sorát gyarapítják a WC-ben látottak. Először is, a közös előteret egy kisebb bútorraktárat megszégyenítő székhalom ural, ami lehet, hogy a mellékhelyiségekben történő székelés fogalmát hivatott tágítani, bár ezt kétlem. Az ülőalkalmatosságokból álló, roppant meglepő építményt közelebbről megvizsgálva fény derült a „székrekedés” gyakorlati céljára: itt tárolják a tisztítószereket, a törlőrongyokat és a bojlerből kifolyó víz összegyűjtését szolgáló, meglehetősen koszos, óriás befőttesüveget is. A Sirály Söröző amatőr bája itt is tettenérhető. A tény, hogy vannak takarítószerek, amit láthatóan rendszeresen használnak is, és az, hogy a remek Hajdu bojlernek köszönhetően meleg vízzel is moshatunk kezet mind-mind dicsérendő és pozitív dolgok, ám ezek amatőr, valószínűleg anyagi okok miatt sajátosan közép-kelet-európai kivitelezései már kevésbé adnak okot az örömre. Sokat javítana az összképen a székek helyett egy kisebb szekrény vagy komód, vagy a kovászos ubikat megidéző üveg helyett egy műanyag lavór/vödör beszerzése.


A tisztálkodási részleggel is hasonló a helyzet. A széktorony mellett egy impozáns, Ille márkájú kéztörlőtartó csalogató látványa tárult elém, de sajnos a fémdoboz üres volt, pedig illenék lennie papírnak, ha már egyszer ez az adagoló rendelkezésre áll. A mosdókagyló szép széles, akár többen is pancsolhatunk egyszerre, ehhez folyékony szappant használhatunk, bár nem túl elegáns adagolóból, de ez akkor is pozitívum. Alapjában véve a még épségben lévő tükör is az, de mivel semmilyen módon nincs rögzítve, (csak úgy oda van támasztva a csap mögé) elég balesetveszélyes is, és óvatosságra ad okot.


A kellemes árnyalatú, sárgára mázolt falon, közvetlenül a mosdókagyló mellett található a WC egyik gyöngyszeme, a kézszárítógép, ami, ahogy a filctollal ráfirkantott felirat is büszkén hirdeti: „MŰKÖDIK!”. A WC Figyelő mosdóbeli kalandozásai során ez volt az egyik legmulattatóbb üzenet, amivel eddig találkoztunk. Szintén ebben a kategóriában verseng az első helyért a férfiak számára elkülönített angol WC tartályán díszelgő figyelmeztetés: „Óvatosan húzza le!”. A féltő utasítás nem véletlen, ahogy azt egyik fotónk is mutatja, a WC-tartálynak nincs teteje, így egy-egy kiadósabb „trónolás” után fennáll az árvíz veszélye. A helyiségben WC-papír és kefe is készenlétben áll, viszont a tisztaságra itt ügyelhetnének jobban: a WC-kagyló mögött hagyott, régi, elhasznált WC-illatosító kacsa a negatívumok listáját bővíti. Kifelé menet azonban megsüvegeltem egy bölcs, józan paraszti észre valló megoldást: a vakolat épségének érdekében a falon elhelyezett fa lemez jó ötlet, és be is vált. Bár a kilincs már kotyog, de a fal teljesen ép.
Vizsgálódásom utolsó helyszíne a női WC volt. Az ajtón olvasható papír szerint ide csak kulccsal tehettem volna be a lábam, de az ajtó mégis tárva-nyitva volt. A férfi pottyantóhoz képest itt egy aranyos kis szemetessel és egy piros illatosító kagylóval van több. Ezek hasznos és a komfortérzetet növelő kiegészítők. A toalett utolsó említésre méltó elemét az itt látott vízóra jelentette. Tréfás kedvű, anyagias vagy csak szimplán kíváncsi hölgyek ennek segítségével lemérhetik, hogy hány köbméter vizet is fogyasztanak egy-egy kis- vagy nagydolog alkalmával.
A látottakat összegezve elmondhatom, hogy sok hiányossággal és hibával bír a Sirály Söröző mellékhelyisége, a már említetteken kívül a piszoár(ok) hiánya a legégetőbb, és ezeket a felettébb mulatságos és bájos feliratok sem képesek kellően ellensúlyozni, így, minden rokonszenvünk ellenére a Sirály Söröző mosdója 5 pontot ért el a WC-figyelő értékelésében.        

Szólj hozzá!

Címkék: eger sirály söröző 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://wcfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr331878924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása