HTML

A világot jelentő deszkák

minden WC-t lehúzunk! wcfigyelo@gmail.com

WC Figyelő képek

Címkék

Friss topikok

  • Toalett Tomi: Nem is baj, legalább megszabadulunk a senkiházi futballkurváinktól. (2010.03.26. 13:52) Szusza Ferenc Stadion, Budapest
  • Toalett Tomi: de hogy ez a Poharazó mekkora egy buzi név, soha nem hallottam még kimondva se! (2010.01.28. 23:47) Bíboros Poharazó, Eger
  • WC Guriga Geri: Ne aggódjatok, ezen az oldalon mi még azokat a wc-ket is lehúzzuk, amiket amúgy nem lehet lehúzni!... (2009.11.30. 19:21) sziasztok

Objektum Egyetemi Club, Debrecen

2010.03.02. 20:37 WC Guriga Geri

Legújabb kritikánkban folytatjuk a múlt héten megkezdett, a debreceni sportélettel kapcsolatos helyek WC-inek mustráját. E heti vizsgálódásunk helyszíne a DEAC- (a DVSC-TEVA másodosztályban vitézkedő tartalékcsapata) pálya közvetlen szomszédságában található Objektum Egyetemi Club volt.


Az Objektum (régi nevén Teniszke) a debreceni egyetemisták egyik, sokak által kedvelt törzshelye. A hallgatók gyakori vendégei a diákbarát árakkal operáló kocsmának, mivel
közel esik az egyetem főépületéhez és a tesi órák helyszínéül szolgáló focipályákhoz is. A „Teniszke-láz” a Loki őszi Bajnokok Ligája meccsein tetőzött igazán, ekkor több ezer ember látogatta a rokonszenves és pofás „italozdát”. Az izgalmas BL-csaták és egyéb derbik alatt rengeteg látogatója volt/van az Objektum mellékhelyiségének is, így a most célpontba vett WC-nek rendesen állnia kell a sarat. (Olykor a bélsarat is…)


A toalettet a hely profiljába tökéletesen illeszkedő, festett ajtó rejti. A nyílászárón az Unicum reklámok karakterére hajazó, sármos, sivatagi légionárius öltözékben pompázó férfialak díszeleg. Az „army” feliratú faládák és hálók mellett ez is az Objektum katonás imidzsét hivatott erősíteni. A mellékhelyiségbe lépve rendezett, kulturált környezettel szembesültem. A bejárat mellett kapott helyet a tisztálkodási részleg, vagyis a szűkös tér miatt aprócska mosdókagyló, melyben meleg vízzel mosakodhatunk, a folyékony szappan adagoló és a kézszárítógép is. Ez elég szokványos, ám a kézszárítógép balesetveszélyessége már kevésbé számít annak. A gép törött, amit valószínűleg egy alkoholtól felbátorodott, póverkedős suhanc zúzhatott szét, bokszgép hiányában. Ez bizony mínuszpontot jelent, de erről majd később. A hólyagunk könnyítéséért indított missziót folytatva, és beljebb nyomulva lokalizálhatjuk a két piszoárt, majd a tágas részben elkülönített angol WC-t. Ezen részlegek kulcsszava egyértelműen az automatikusság. Igen dicséretes technikai innovációk-kal találkoztam! Egyrészt a piszoárok már a slicc lehúzása előtt érzékelik a hamarosan közelgő áramlatot, és már ekkor automatikusan bekapcsolnak, majd a vendégek dologvégzése után is. Az angol WC-s helyiségben pedig már az ajtón (amit szellemes plakát ékesít) belépve működésbe lép egy légelszívó berendezés, megkímélve minket a kellemetlen szagoktól. A higiéniára tehát egy szavunk sem lehet! Elismerésre méltó még a WC-papír minősége és mennyisége. A legtöbb hellyel ellentétben itt nem spórolnak a gurigákkal, és az épp használatban lévő egészségügyi papír mellett egy hatalmas adag is rendelkezésünkre áll, ha esetleg hasmenésünk volna, ami mindenképpen megnyugtató érzés.


A WC legérdekesebb része a központi helyen lévő óvszer automata, amin temérdek matrica virít. Itt újra az Objektum sportfanatikus szellemisége köszön vissza, meglepő módon a diósgyőri labdarúgócsapat, a DVTK ultracsoportjainak logói és jelszavai révén. A focis és zenei matricák erdejében szinte elsikkad a lényeg, vagyis a Lifestyles kondom leírása és reklámja. Ordas hiányosság azonban, hogy az automatán nem szerepel az óvszer ára, így az egyetem punágervadászai tanácstalanul dobálhatják bele az aprót, hátha egyszer a kezükbe hullik egy gumi. Ha pedig nem járnak szerencsével, akkor mehetnek trőcsölni!
Itt el is érkeztünk a mellékhelyiség negatívumaihoz: a rengeteg matrica látványa nem válik előnyére a toalettnek, főleg, hogy néhány esetben elég váratlan és oda nem illő felületeken bukkannak fel. Lehúzza még a pontszámot a már említett torz kézszárítógép, a WC-papír tartót elcsúfító cigarettanyomok és az a tény, hogy a WC sokszor kicsinek bizonyul, ha háromnál több ember kívánja meglátogatni.

Ezek azonban eltörpülnek a pozitívumok mellett, így az Objektum WC-je 7 és fél pontot ért el a WC-figyelő értékelésében.     
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: debrecen club egyetemi objektum 7.5/10 teniszke

A bejegyzés trackback címe:

https://wcfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr181803967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása